این شیوهنامه به همت تعدادی از محققان و علاقهمندان زبان گیلکی در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان نوشته شده و هدفش اتخاد شیوههایی مشترک برای نوشتن به خط گیلکی است.
این راهنمای نگارش برای بار نخست در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۸ به صورت فایل pdf از طرف گروه “سرخط” در فضای مجازی منتشر شده است و اگر فایلی قبل از این پخش شده از درجهٔ اعتبار ساقط است.
“سرخط” مصوب گروهی از پژوهشگران است که به سرپرستی علمی و کوشش دکتر جهاندوست سبزعلیپور تهیه و منتشر شده است.
هر زبانی از پراکندهنویسی یا نوشتن به روشهای متفاوت، آسیب میبیند. زبان گیلکی نیز علیرغم پشتوانه کهن زبانی و ادبی، هنوز شیوهنامهای برای نوشتن به خط گیلکی نداشت. اتخاذ روشهای شخصی در فضاهای مختلف، شاید در کوتاهمدت به نفع کسی یا گروهی باشد، اما در دراز مدت به زبان و ادبیات آسیب میزند و خوانندگان به دلیل عدم آشنایی با همه شیوههای نوشتاری، گاه عطایش را به لقایش میبخشند.
شیوهنامه سرخط به دلیل پشتوانه گروهی و نیز به دلیل اینکه از مشاوره علمی تعداد زیادی از استادان دانشگاه برخوردار شدهاست، گرچه بینقص نیست، مشکلات کمتری دارد.
این شیوهنامه به همت تعدادی از محققان و علاقهمندان زبان گیلکی در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان نوشته شده و هدفش اتخاد شیوههایی مشترک برای نوشتن به خط گیلکی است.
شیوهنامه سرخط اعضایش را از طریق فراخوان انتخاب کرده، و در طول پنج ماه به رشته تحریر درآمده است.
این شیوهنامه برای بار اول در تاریخ 29 /8 /1399 به صورت pdf منتشر شده و اگر فایلی قبل از آن پخش شده، از درجه اعتبار ساقط است.
هر شیوه تازهای در آغاز با مخالفتهایی روبهرو میشود، طبیعی است که سرخط نیز در آغاز با مخالفتهایی روبرو شود، اما از علاقهمندان انتظار میرود، برای تکمیل نقایص آن به اعضای سرخط کمک نمایند.
سرپرست علمی گروه سرخط
دکتر جهاندوست سبزعلیپور
بهترین و خوشترین اتفاق در تاریخ زبان گیلکی که اتفاق میمون مبارک برای همه علاقه مندان پژوهش گران وهنرمندان نویسدگان خواهد بود